Edamamebönor

IMG_2953.JPG
Är gott, lättlagat och perfekt som mellanmål och tillbehör till maten. Det passar till det mesta, ikväll åt vi dem till pannkakor. Man kan köpa dem i frysdisken på de flesta mataffärer. Jag häller uppkokat vatten på dem och låter stå i tre minuter, häller av vattnet och strör på flingsalt.

Edamamebönor mättar bra och är en fullvärdig proteinkälla, som kan vara bra att tänka på när man äter mycket vegetariskt. Det är nästan de enda bönor som barnen i familjen äter, så därför köper jag dem ganska ofta, trots att de transporteras rätt långt. Att sojaodling får breda ut sig allt mer och kritiseras är för att bönorna används till den överdriva djuruppfödningen i världen.

Edamamebönor åt jag första gången på restaurangen Wagamama. En kedja som jag för övrigt rekommenderar. Alla deras restauranger som jag besökt i Stockholm, London och Dublin har varit bra.

Ekologiska edamamebönor finns på Goodstore!

  Gilla det här

2 reaktioner på ”Edamamebönor

  1. Sååååå gott!!! Saknar fruktjuicen på Wagamama också. Vi åt massor av edamame i Japan, precis som du serverar det 🙂 svårt att hitta här bara…

  2. Jaa, fruktjuicen! Det där skummet alltså, när de är helt färska, och ingefära i juice… (Emoji som gör en ring med tummen och pekfingret.)

    Kan du inte köpa edamamebönor på någon asiatisk livsmedelsbutik i Belgien? Det gjorde jag förut, men nu finns de ju på coop. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *