Kan vi prata mer om banklån?

Min kompis Lars tipsade om att han hade fått en bra deal på sina bolån genom företaget Bättre Bolån, så jag ringde upp dem och fick efter diverse uträkningar ett bra erbjudande från dem. Det visade sig sen att vår nuvarande bank, Länsförskringar, inte ville bli av med oss som kunder så de gav oss ett bättre erbjudande. Men Bättre Bolån verkar vara jättebra. De samarbetar med SBAB, som också är bra. Om inte annat kan man ju skaffa sig ett bättre förhandlingsläge genom att jämföra banker. Lurigt att man kan spara så mycket genom att hålla koll och förhandla.

Det är himla trist att tänka på ekonomi, men jag tror att vi har mycket att vinna på att tipsa varandra och vara mer öppna om pengafrågor, för att inte bankerna ska kunna ta ut för höga räntor och avgifter.

Tyvärr är det också svårt och laddat att prata om ekonomi, alla har så olika förutsättningar och behov. Jag har fått för mig att bolån är en bra grej, om man har möjlighet. Jag vill också amortera i en lagom takt, vad det nu är? Jag tänker att det är skönt att minska sin skuld till staten, men kanske vill jag bara göra Anders Borg nöjd?

20140720-234029-85229779.jpg

1 person gillar det här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.