Jordgubbssallad med bulgur

IMG_3671.JPG
Jag kör vidare på maträtterna ur kokboken Mera vego, när jag inte kommer på nåt annat att göra, eller råkar ha en massa matvaror hemma att utgå från. Idag blev det riktigt gott och uppskattat med bulgursallad med cashewnötter, kikärter, halloumi, avokado, koriander och god dressing. Jag ställde fram det i små skålar att välja från istället för att blanda ihop allt. Hade egentligen tänkt ha bara tomater istället för jordgubbar, men coop hade ett erbjudande, så jag såg det som ett tecken och köpte. Typ så var det.

Egentligen borde man väl inte köpa växthusodlade importerade grejer, men ibland så… Ibland tror jag att jag tänker för mycket på alla konsekvenser, man blir väldigt låst då. Man får dåligt samvete för allt liksom. Ibland måste man bara göra och leva lite. Läste att Barack Obama inte ville lägga energi på småsaker som att fundera på vilken klädsel och mat man ska välja. Smart i viss mån, om man inte tycker att klädsel och mat är roligt just då och behöver fokusera på nåt annat. Det är skönt för mig att bara följa min kokbok, och att välja bort kött. Skulle önska att miljöovänlig och ohälsosam mat och dryck var svindyr. Dess konsekvenser kostar ju.

  Gilla det här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *