Balsammetoden light

Mina familjemedlemmar har inspirerat mig att ge balsammetoden en chans, så den senaste veckan har jag varannan dag masserat in hår och hårbotten med balsam istället för tvätt. Det märktes att håret längst upp var torrt och sög åt sig balsam. Inte konstigt om hårbotten överproducerar fett då. Jag planerar att tvätta håret med schampo en gång i veckan, men tanken är att fetthalten ska reglera sig och en naturlig återfuktning av håret sker-> bättre hårkvalitet.

Metoden gör att man sparar in på schampo, släpper ut mindre skräp i avloppet, men håret blir ändå fräscht av balsam.

Det finns massor av information om tillvägagångssätt och godkända produkter för balsammetoden när man googlar. Jag har avskräckts av tanken på att aldrig mer få tvätta håret ordentligt och tyckt att det verkat krångligt med vinägersköljning och olika produkter att hålla reda på, men nu kör jag bara, på mitt eget sätt. Några ok märken: Body shop, Lush, Barnängen, Urtekram.

Någon annan som testat?

IMG_3557.JPG

  Gilla det här

2 reaktioner på ”Balsammetoden light

  1. Jag har använt mig av balsammetoden ett tag nu och rekommenderar Body shops rainforest volume conditioner eller lush veganese till den som har fett hår från början.
    Kram och God Jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.