Dela med sig

20140708-004857-2937486.jpg
Just nu är jag inne i en tvivlande fas, alltså på det här med att spara… Absolut bör man spara på miljö och onödiga prylar, men kanske alla borde slösa lite mer på saker som tid, bra mat och upplevelser. Det är i alla fall det som är viktigast för mig. Det som gör att jag kan kämpa och vara sparsam i vardagen, att man har upplevelser att se fram emot och personer att dela med sig till. Nog vore det bra om fler funderade mer på vad som egentligen är viktigt och delade med sig mer?

Borde man inte sluta äta när man är mätt och sluta jobba när man har så man klarar sig?

Ett tips kan vara att söka på Facebook efter Bortskänkes-grupper i närheten av där man bor, för att se om folk vill bli av med saker som du behöver, eller tvärtom. Det finns till exempel en fin nystartad grupp där jag bor i Bergshamra.

Bilpool är en annan smart idé. Det borde finnas ännu fler saker som folk kan äga gemensamt och turas om att utnyttja, som symaskiner, grillar och borrmaskiner till exempel. Det bästa vore ju om hyreshus och bostadsrättsföreningar hade fler gemensamma prylar.

Jag anser helt klart att det går att leva miljövänligt i städer. Det är lätt att ta sig dit man behöver och att återvinna. Fler och fler odlar grönsaker på balkonger och allmänna ytor. Jag är inte riktigt där än, men jag brukar ändå kunna plocka äpplen och blåbär i närheten av där jag bor.

4 personer gillar det här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.