Filmtips: Min granne Totoro

IMG_3341.JPG
Totoro har betytt så himla mycket för oss i vår familj. Det är nog den film som barnen har sett allra flest gånger. De ritar ofta bilder med inspiration från filmen.

Bilderna i filmen är så vackra, och handlingen är spännande och rör sig hela tiden framåt, utan att vara flängig, som barn-tv ofta är.

IMG_3343.JPG

Det är också kul att den handlar om två systrar, men det här med sjuka/frånvarande/döda mammor i barnkulturen, what’s up with that? (Lex Astrid Lindgren). Är det först då som äventyret blir möjligt, eller? Va? Stryper mammor barnens värld och fantasi? Jag vet inte jag.

IMG_3342.JPG

Andra filmer som jag gillar från Studio Ghibli är: Kikis expressbud, Pompoko och Ponyo på klippan vid havet. Har sett några till, men inte fastnat för dem. Snart kommer det en animerad tv-serie som är baserad på Ronja Rövardotter! Det är ju inte längre samma personer som jobbar på Studio Ghibli, men jag har ändå skyhöga förväntningar. Nästan den enda mamman som är en aktiv karaktär i Lindgrens böcker finns förresten i Ronja. Som jag döpt ett barn efter. Boom!

Jag ger Totoro 5/5.

4 personer gillar det här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.