Här kommer ett roligt spartips

Popaganda

Förra sommaren hade jag rätt osäker ekonomi, men var sugen på att gå på festival. Då tipsade en kompis via Facebook om att Popaganda sökte funktionärer. Det lät ju schysst. Man får vara där och lyssna på musik, träffa nya människor och dessutom får man mat.

När jag hade anmält mig fick jag reda på att jag skulle jobba med säkerhet, vilket gjorde mig lite nervös. Det lät ansvarsfullt och jag är inte den som tycker att regler är så himla viktiga alltid, men det gick bra! Jag fick stå och hålla vakt vid olika ingångar, bakom och bredvid scenen och se till så att folk inte badade med kläderna på(!). Men det fanns alltid utbildad säkerhetspersonal i närheten.

Hela upplevelsen var jättekul och lärorik. Man får se lite av hur det går till bakom kulisserna på en festival och lära sig mycket om hur folk fungerar. Det var verkligen upplyftande att få se och lyssna på gamla och nya favoritartister. Mina favoriter på förhand var Taken by Trees (blev jag lite besviken på), Chloë Howl och Håkan Hellström, som verkligen levde upp till mina förväntningar. Artister som jag började gilla mer när jag hörde dem live var: Jessie Ware, El Perro Del Mar, Sibille Attar, Beatrice Eli och The xx.

Det tillförde verkligen en extra dimension till avslutningsnumret i den (fantastiska) Håkan Hellström-konserten, att jag nyss hade suttit och ätit i serveringen bredvid scenarbetare som suckade över allt konfetti de var tvungna att sprida ut.

images

Nu funderar jag på att anmäla mig i år igen, men jag vet inte riktigt om jag har tid… Har man tiden att investera, så är det lätt värt det. Det är jättebra artister inbokade i år igen. Man anmäler sig via länken nedan:

Popagandafestivalen: 29–30 augusti 2014, Eriksdalsbadet, Stockholm ~ Funktionär.

hämta (1)

4 personer gillar det här

En reaktion på ”Här kommer ett roligt spartips

  1. Kul att läsa!
    Det är superviktigt att våra funkisar tycker att det är givande och förstår att de verkligen behövs.

    Ett tips om man vågar: stöter du på en av oss arrangörer så pratar vi gärna lite om musik eller hur vi jobbar och gamla festivalskrönor. Vi jobbar ju helt gratis för att vi älskar det vi gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.