Helgtips!

skordwebb.j425x319_80_0_Global_Om_Museet_Disagården

På söndag 31/8 klockan 13-16 tänkte jag och familjen besöka Gamla Uppsala och Disagården på deras Skördedag.

Så här beskriver de själva sitt program:

Vi hjälps åt att skörda kål- och kryddgården och ta till vara på det som jorden och naturen ger! Länshemslöjdskonsulenterna visar hur du kan göra en kompostkorg. Linet bereds och smedjan är öppen. Prova på att kärna smör! Följ med på en visning av bikuporna och bina kl 13!  Var med och slunga Disagårdens egen honung från kl 14!

Det är en scoutledarkollega som har hand om bikupevisningen och jag vill självklart passa på att prova slunga honung vid det här unika tillfället och lära mig mer om bin och odling. Disagården och omgivningarna är jättefina!

För den som inte har möjlighet att ta sig till Uppsala kan jag tipsa om att Skansen på söndag har gratis inträde för alla Stockholms coop-medlemmar. Så här beskriver de dagen:

Skansen och Konsumentföreningen Stockholm har ett väletablerat samarbete med regelbundet återkommande programdagar sedan 1996. Familjeprogram på Sollidenscenen samt information och aktiviteter på området som Ekostigen, Skansentåget, Änglamarkslandet, Halva priset på karuseller, Medlemsrabatter, Utställare, Tipspromenad med fina priser.

På Sollidenscenen kl 12:
Teater för de minsta: Lilla spöket Laban

På Sollidenscenen kl 13:
Jasmine Kara, Linda Bengtzing, Danny Saucedo, Brynolf & Ljung, Mark Levengood, utdelning av Änglamarkspriset.

Fritt inträde för alla medlemmar i Konsumentföreningen Stockholm mot uppvisande av Coop MedMera-kort i entrén. Kortet ger fritt inträde för två vuxna med max 4 barn. OBS! Det går inte att lösa medlemskort på plats.

skansen_2013-06

De flesta är väl redan coop-medlemmar? Sjukt värt i alla fall pga bra återbäring, medlemstidningen MerSmak och sådana här bjussiga evenemang. Jag har varit på coops familjedag på Skansen några gånger och gillar dem verkligen. Det brukar vara roligt med mycket folk, artister och bra företag som är där och visar sina produkter.

Jag tycker om att se de fina miljöerna och byggnaderna på Skansen (fast djuren blir jag mest beklämd av att se), men jag tycker inte riktigt att det är prisvärt för en hel familj (barnen tjatar mest om att gå till Gröna Lund istället). Jag besöker i och för sig gärna Skansen när det är allsång och allra helst när det är gratis!

Roligt att en av de som kan vinna Änglamarkspriset som delas ut på söndag på Skansen är:

Bee Urban

Bee Urban erbjuder fadderskap av bin och bikupor i städer. Vi gör det för att bina är på väg att försvinna och för att lobba för en hållbar stadsutveckling. Utan bin som pollinatörer, kommer 76% av den odlade mat som finns i era butiker att försvinna från sortimentshyllan.

Med tanke på det ska det bli väldigt intressant att se bikuporna i Gamla Uppsala på söndag.

2 personer gillar det här

2 reaktioner på ”Helgtips!

  1. Åh Disagården! Så fint 🙂 det är så härligt att läsa din fina blog Anna, otroligt inspirerande. Jag har inte börjat med illustrationen än … Sorry! Det har varit så sjukt mycket med flytt och bebis nr 3, men nu börjat livet komma tillrätta igen, ska sätta igång och skissa asap 😉 puss!! Fortsätt att inspirera!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.