Julklappstips

Jag vet att jag tjatar om julen, men jag gillar den! Speciellt om man har gott om tid på sig att förbereda inför jul. Och det behöver inte vara särskilt dyrt att pyssla och baka.

Jag har börjat hålla utkik på loppisar och second hand-butiker efter fotoramar, eller tavelramar med eller utan tavla. Just nu har jag fastnat för gamla metallramar av olika slag, men ramar finns ju i alla möjliga olika former och material. Hittar man bara halvtaskiga ramar på second hand, kan man ju måla och pimpa dem, eller låta en familjemedlem måla dem… Ofta har man ju skolfoton, men det är egentligen ännu roligare att framkalla sina egna lyckade bilder, tycker jag. Kanske fotografier som är tagna i sensommarsolen, som thinkorganic.se tipsade om. Här är fler användbara julklappstips på deras sida.

IMG_3304.JPG

Den här fina tavelramen nedan fick jag för 20 kr på Röda korsets butik i Bergshamra.

IMG_3300.JPG

Där skulle de förresten plocka fram julsakerna idag, fredag 21/11, så skynda fynda! Det bästa julpyntet är begagnat tycker jag. Till jul är nästan den enda gången jag gillar att ha prydnadssaker framme, så då kan man gå all in.

När jag tänker efter, gillar jag kanske julen allra bäst på behörigt avstånd, nu i november.

IMG_3276-0.JPG

3 personer gillar det här

2 reaktioner på ”Julklappstips

  1. Jättefina ramar. Änglarna är också så fina, är det dina eller finns de på Röda korset? Köp änglarna i så fall! Kramar

    1. Jag knep just en ängel åt dig på Röda Korset (den andra var såld). Kände mig ett tag lite obekväm med att min blogg ledde till konsumtion…men sen kände jag att pengarna går ju till Röda Korsets viktiga arbete. Lite bra att det bara fanns en också. Röda Korset hade jättefina juletiketter också, som jag köpte. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.