Matsvinn, anyone?

I helgen har vårt kylskåp betett sig opålitligt. Kylningen försvann, men sen startade den igen. Handtaget lossnade för länge sen också. Det kan man i och för sig lösa genom att åka till tippen och ta ett handtag från de skrotade kylskåpen där *tips*. Om kylningen eller strömmen strular är det svårare att lösa. Det börjar i alla fall bli hög tid att köpa ett nytt, energisnålt och pålitligt kylskåp.

Nu längtar jag efter ett nytt och fräscht kylskåp där inget glöms bort, men bara god och nyttig mat finns… Jag såg ett bra tips om att ha en egen hylla för sånt som ska ätas upp först, som rester och färskvaror. Ett annat tips är ju att inte ha för mycket i kylen.

Här kan man göra ett test för att se hur mycket mat man slänger, och få lite råd:

Matsvinnskollen

IMG_2471-1.JPG
Bilden är från vårt mycket trevliga besök på Disagården igår. Barnen fick bland annat prova på att kärna smör. Guiden påminde oss om att smör var en lyx som man bara åt vid festligare tillfällen. Det är ju lätt hänt att vi får i oss för mycket med det överflöd av mat som finns hos oss idag. Det är väl på sätt och vis en mänsklig instinkt att samla på oss mat och äta mycket om det finns mycket. Vi kan ju försöka hejda oss lite.

1 person gillar det här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.