Att återvinna

(null)
Just nu har vi en kasse vid diskbänken, så det bara är att lägga ner pappåtervinningen direkt efter eventuell avsköljning. Jag sköljer bara av sånt som går lätt att rengöra, som mjölk eller tomatkross och sen får de rinna av lite. Jag diskar inte återvinningen. Tömda filpaket lägger jag bara i brännbart. Det känns som om det går åt onödigt mycket resurser om man måste diska ur förpackningarna, så blir det inte rent efter en snabb sköljning lägger jag det i brännbart. Fast metallförpackningar diskar jag, om de inte blir rena. Helst köper jag konserver i tetrapack, om det går.

Jag tycker att det underlättar att sortera upp sakerna i olika påsar hemma. Metall och glas lägger vi i samma kärl hemma, men delar upp det vid återvinningsstationen. Papper och tidningar, kartonger, matavfall och plast separeras hemma. Det tog mig lång tid att även börja återvinna mjukplast, men nu försöker jag att samla ihop all rengjord plast som kan återvinnas.

Bisarrt mycket samlas ihop på ganska kort tid i en familj som våran. Någon gång på helgen när jag känner mig rastlös hemma och vill komma ut lite brukar jag gå ut med återvinningen. Matavfallet tar vi ut oftare, när påsen är fylld/luktar.

Tipsa gärna mig om ditt bästa sätt att få återvinningen att bli av, och hur man återvinner på ett bra sätt.

  Gilla det här

3 reaktioner på ”Att återvinna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.